Choď na obsah Choď na menu
 

Extravagantný štýl

Extravagantný štýl spoznáte ľahko, pretože je výstredný. Ženu extravagantného typu si nemôžete nevšimnúť, zanechá vo vás dojem a nenechá vás ľahostajnou. Jej štýl je vyzývavavý, provokujúci, šokujúci a teatrálny.

Na prvé miesto kladie žena extravagantného typu potrebu upútať, byť stredom pozornosti. Za každú cenu. Za týmto účelom volí najpriamejšie ženské zbrane - odhaľovanie pokožky a upútavanie pozornosti na ženské telo. Preto nosí minisukne (čím kratšie, tým lepšie), kratučké šortky, výstredné pančuchy, nápadné topánky, hlboké výstrihy, odhalené ramená, krikľavé farby, elastické a lesklé materiály, zvieracie vzory. Proste všetko čo upúta.
 
Extravagantný typ sa riadi heslom že čím viac šokujúce oblečenie zvolí, tým väčšiu pozornosť upúta. A má pravdu - pozornosť upúta vždy. Problém je v tom, že ak to preženie, môže na svoje okolie pôsobiť ako vykonávateľka najstaršieho remesla. 

 

Jej potreba byť stredom pozornosti súvisí s tým, že sa jej nedostáva pozornosti a uznania v iných oblastiach života. Snaží sa vyniknúť a upútať teda aspoň spôsobom obliekania. Prekvapujúce je, že ženy tohoto typu často vôbec nie sú hlúpe ani nepríjemné. Sú to milé osoby. Len si neuvedomujú že svojím oblečením okato dávajú najavo svoju potrebu uznania a pozornosti. Ak si to uvedomia, je možné ich nasmerovať na nekonvenčný, alebo romantický štýl v ktorom vyzerajú veľmi dobre a príjemne.


Náš spôsob obliekania súvisí s našou povahou, psychikou, momentálnou náladou a rozpoložením. Často si ani neuvedomujeme ako veľa o sebe svojím oblečením prezrádzame.  Oblečenie si vyberáme často inštinktívne a práve naše zmýšanie nám určuje hranice, čo áno a čo nie. Odmietame určité veci a nevieme prečo. Príčina je v našej hlave - v našej povahe, psychike, zmýšľaní, názore na život.   

 

Zdroj: supervizas.net